Pittige kip kerrie

Pittige kip kerrie

Pittige kip kerrie

Aantal personen: 2

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1 grote ui
3 gesnipperde teentjes knoflook
2 eetlepels olie
1 rode paprika
1 1/2 eetlepel kerrie
1 eetlepel sambal oelek
1 zure, gesnipperde appel
1 flinke kipfilet
rozijnen

Bereiden

Bak de ui en de knoflook in de hete olie tot ze bruin worden.
Voeg er de gesnipperde paprika aan toe en bak die 1 minuut mee.
Verkruimel het bouillonblokje, voeg dat eraan toe en roer er de kerrie en
de sambal door.
Snipper de appel, snijd de kipfilet in reepjes en voeg beide eraan
toe.
Roer er zoveel water door dat na 15 minuten sudderen een saus is
ontstaan.
Voeg de laatste minuut een kopje gewelde rozijnen toe.
Serveer met rijst en (verse!) ananas.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus